close
Stiri vechi

Cutremur de magnitudine 3,2 in Banat

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs luni, 23 iunie, in regiunea seismogena Banat, la sud-est de TIMISOARA.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut loc la ora locala 00h42min13sec, iar epicentrul sau a fost localizat la 19 km sud-est de TIMISOARA, in zona localitatilor SACOSU TURCESC si CHEREVESU MARE din judetul Timis (45,65 grade latitudine Nordica, 21,46 grade longitudine Estica).

Seismul a avut loc la adancimea de 1,1 km, potrivit INCDFP (5 km potrivit datelor publicate de EMSC). Magnitudinea cutremurului a fost de 3,2 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit in zona epicentrala cu intensitatea de III-IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, miscarea seismica a fost resimtita in mai multe localitati situate la est de TIMISOARA, dar si in municipiul TIMISOARA, unde intensitatea a fost de II-III grade pe scara Mercalli.
In aceeasi zona, un alt cutremur s-a mai produs in seara zilei de 8 mai, la ora locala 22h31min07sec, magnitudinea acestuia fiind de 3,7 grade pe scara Richter; seismul a fost resimtit in epicentru cu intensitatea de IV grade pe scara Mercalli. 

Sorin

The author Sorin