close
Stiri vechi

Cutremur crustal de magnitudine 3,0 in Transilvania, zona HATEG-HUNEDOARA

Un cutremur crustal cu magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter s-a produs in seara zilei de joi, 22 mai, in Transilvania, zona HATEG (judetul Hunedoara).

Seismul a avut loc la ora locala 21h55min11sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat la 8 km de HATEG (45,59 grade latitudine Nordica, 22,86 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de 2 km si a avut magnitudinea de 3,0 grade pe scara Richter. Miscarea seismica a fost resimtita in zona epicentrala cu intensitatea de II-III pana la cel mult III grade pe scara Mercalli.
Cutremurul din aceasta seara a fost prevedat de un seism de magnitudine 2,4 produs in aceeasi zona la ora locala 16h26min28sec, intensitatea maxima a acestuia fiind de cel mult II grade pe scara Mercalli.
In ultimii ani, in zona HATEG-HUNEDOARA s-au inregistrat mai multe secvente de cutremure crustale, dintre care cele mai importante au avut loc la 24-25 martie 2011 (cu soc principal de magnitudine 3,9 si intensitate maxima IV-V) si la 8 septembrie 2013 (2 cutremure moderate la interval de 20 de minute, primul de magnitudine 4,1 si intensitate maxima V, iar al doilea de magnitudine 4,7 si intensitate maxima VI).

Pentru detalii privind cutremurele din zona HATEG, cititi pe forum la topicul

 Cutremur crustal de magnitudine 3,0 in Transilvania, zona HATEG-HUNEDOARA

Sorin

The author Sorin