close
Stiri vechi

Cutremur moderat spre puternic de magnitudine 5,9 in sud-vestul Turciei

Un cutremur relativ puternic, cu magnitudinea moment de 5,9 grade, s-a produs in ziua de sambata, 28 decembrie, in zona de coasta din sud-vestul Turciei, la sud de Antalya.

Cutremurul a avut loc la ora 15h21min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat la 113 la sud-est de Antalya, intre coasta mediteraneana a sud-vestului Turciei si insula Cipru.
Seismul s-a produs la adacimea de 64 km si a avut magnitudinea de 5,9 grade pe scara bazata pe moment seismic. Cutremurul a fost resimtit in sud-vestul Turciei si in Cipru, dar nu au fost raportate pagube majore.
Zona in care s-a produs acest cutremur este cunoscuta a avea o activitate seismica ridicata. La sud-est de Antalya se produc frecvent cutremure subcrustale, cu focare la adancimi de cca. 80-100 km. Cel mai recent dintre acestea s-a produs duminica, 8 decembrie; seismul a avut epicentrul la sud-est de Antalya, adancimea focala fiind de 90 km; magnitudinea cutremurului a fost de 4,9 grade.

Sorin

The author Sorin