close
Stiri vechi

Cutremur major de magnitudine 7,8 la granita dintre Iran si Pakistan

Un cutremur violent, cu magnitudinea moment de 7,8 grade, s-a produs in ziua de marti, 16 aprilie, in zona de granita dintre Iran si Pakistan.

Cutremurul a avut loc la ora 10h44min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, cutremurul a avut epicentrul in regiunea de granita dintre Iran si Pakistan, la 86 km est de localitatea Khash (Iran).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 86 km si a avut magnitudinea de 7,8 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Seismul a fost resimtit pe o arie larga in Iran, Pakistan si Afganistan. Pana la aceasta ora nu au fost transmise informatii privind urmarile cutremurului, care a fost foarte violent, dar, din fericire, s-a produs la o adancime relativ mare. Este posibil ca in zona epicentrala sa existe distrugeri importante.

 Update:
Cel putin 40 de oameni au murit in urma violentului cutremur de magnitudine 7,8 care a afectat astazi sud-estul Iranului si vestul Pakistanului.

Seismul a fost resimtit in sudul Iranului, in sudul Pakistanului (inclusiv la Karachi, in provincia Belucistan si in sudul provinciei Quetta), in mai multe state din regiunea Golfului Persic dar si in India (inclusiv la New Delhi) si in Afganistan.

Sorin

The author Sorin